وبلاگ

اهمیت هدیه‌دادن

اهمیت هدیه‌دادن

اهمیت هدیه دادن

هدیه دادن و گرفتن یکی از جذاب‌ترین و به‌یادماندنی‌ترین تعاملات انسانی است که گاهی مواقع پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. زمانی که هدیه‌ای رد و بدل می‌شود در مغز هدیه‌دهنده و گیرنده هورمونی با نام سروتونین ترشح می‌شود که منجر به حالت روحی و روانی خوشایندی خواهد شد. نکته جالب توجه این است که تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که این احساس خوب برای دهنده‌ی هدیه ماندگارتر و اثربخش‌تر است، در نتیجه زمانی که هدیه می‌دهیم در واقع به حال خوب خودمان کمک شایانی نموده‌ایم.

اهمیت هدیه نه تنها در متون علمی و شبه علمی، بلکه در آموزه‌های دینی ادیان مختلف هم بارها و بارها گوشزد شده است.
هدیه دادن نشانه‌ای از احترام به طرف مقابل است، همانگونه که پذیرفتن آن نیز نشانگر احترام به هدیه دهنده است.
بسیاری از ما وقتی به مرور زندگی خود می‌پردازیم نقاط عطفی را به خاطر می‌آوریم که در آن‌ها به یکی از عزیزانمان هدیه داده‌ایم و یا هدیه‌ای از او دریافت نموده‌ایم، در نتیجه می‌توان هدیه را یکی از عوامل عمق‌بخشی به زندگی دانست.

گاهی اوقات عدم دریافت هدیه آثار مخرب و طولانی مدت ذهنی و روانی روی فرد می‌گذارد، خصوصاً در مناسبت‌هایی خاص نظیر تولد و سالگرد ازدواج، در یکی از نظرسنجی‌هایی که در اینستاگرام دوراگیفت داشتیم ۶۷ درصد از پاسخ‌دهندگان اذعان داشته‌اند به سختی می‌توانند چنین تجربه تلخی را فراموش کنند.

هر چند واژه هدیه با مناسبت‌هایی نظیر تولد، سالگرد ازدواج، روز مادر و … گره خورده اما هدیه‌دادن کاربرد‌های گسترده‌ای دارد که در ادامه برخی از آنها را قید خواهیم کرد.

ابراز عشق، علاقه و دوستی:

هدیه را می‌توان موجزترین و شیواترین زبان برای انتقال چنین مفاهیم عمیقی دانست. این عمل می‌تواند برای ساختن صحیح و بنیان نهادن به یک رابطه باشد، یا تقویت و ترمیم آن. هدیه‌های بی‌بهانه معمولاً چنین کارکردی دارند.

قدردانی و تشکر:

زمانی که در صدد تشکر از کسی هستیم که به ما لطفی داشته است و قصد داریم قدردانی خود را به او نشان دهیم، هدیه بیش از هر چیزی به ما کمک خواهد کرد.

تبریک یک دستاورد:

همه‌ی ما برای افراد مهم در زندگیمان آرزوی موفقیت و خوشبختی داریم، وقتی عزیزانمان در زندگی خود دستاورد و موفقیتی کسب می‌کنند با اعطای هدیه شادمانی خود را نسبت به این موضوع ابراز می‌داریم و کمک می‌کنیم تا احساس خوب ناشی از این موفقیت تقویت شود، موفقیتی که می‌تواند یافتن شریک مناسب برای زندگی، دستاورد علمی و تحصیلی، ارتقای شغلی و … باشد.

هدیه به عنوان ابزار مذاکره:

در مناسبات کاری و تجاری هم هدیه همواره نقش مهم و بعضاً کارگشایی داشته است، این مورد هم همانند دادن هدیه در حالت کلی قواعد و چارچوب‌های خاص خود را دارد، ضمن اینکه هدایای تبلیغاتی را باید متفاوت از هدیه به عنوان ابزار مذاکره دانست.

اگر صاحب کسب‌و‌کار و یا مدیر یک شرکت هستید پیشنهاد میکنیم مقاله هدایای سازمانی و کارکردهای آن را از دست ندهید.

تشویق و هدایت:

در پاره ای از موارد هدیه دادن برای تشویق یک عملکرد خوب و به منظور تثبیت آن می‌باشد، یا بعضی از هدایای خاص می‌تواند هدیه‌گیرنده را به مسیر خاصی هدایت و راهنمایی کند.

معذرت‌خواهی:

وقتی قرار است بابت اشتباهی که مرتکب شده‌ایم از کسی عذرخواهی کنیم هدیه می‌تواند نقش تسهیل‌گر داشته باشد و به یاری ما بیاید.

بدون شک کاربردهای دیگری هم برای هدیه وجود دارد و حتی می‌توان کاربرد‌های جدیدی ساخت.

هدیه دادن وقتی همراه با رعایت برخی نکات ظریف شود بسیار اثربخش‌تر خواهد بود، این نکات را در قالب نوشته‌ای جداگانه آورده ایم که پیشنهاد می‌کنیم مطالعه آن را از دست ندهید.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به ما هدیه دادید صمیمانه سپاسگزاریم و خواهشمندیم ما و سایر خوانندگان عزیز این مطلب را از نظرات و تجربیات مرتبط خود آگاه بفرمایید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.